Mindfulness cursus in Arnhem en Oosterbeek

Wat kan mindfulness voor je betekenen?

  • Mindfulness helpt je om de automatische piloot wat vaker uit te zetten, zodat je weer een eigen keuze kunt gaan maken.

  • De mindfulness-cursus leert je hoe je kunt functioneren met minder stress en met meer aandacht voor wat er werkelijk is. 

  • De mindfulnesstraining biedt je concrete en eenvoudige handvatten voor in je dagelijkse leven.

  • Mindfulness helpt je om wat milder naar jezelf te kijken zonder steeds te oordelen.
     

Inhoud van de 8-weekse mindfulness-training

De training duurt 8 weken, ruim 2 uur per week. Het is een ervaringsgerichte training waarin alle oefeningen en meditaties tijdens de avond worden doorgenomen en besproken. Het is daarnaast de bedoeling dat je elke dag verschillende oefeningen thuis doet. Veel oefeningen zijn geïntegreerd in je dagelijkse leven.

Mindfulness is niet moeilijk, het kan door iedereen geleerd worden. Dat wil niet zeggen dat je er niets voor hoeft te doen. Zoals alles in het leven moet je je ook dit eigen maken door te oefenen. Net zoals fietsen en zwemmen. Dat leer je ook niet door er over te lezen.
Tijdens de cursus maak je daarom zes dagen per week 30 tot 45 minuten vrij om je oefeningen te doen.

Je krijgt digitaal toegang tot de ingesproken meditaties om thuis zelf te kunnen oefenen.
Een cursusboek helpt je stapsgewijs, met oefeningen voor elke week, om aandachtsvoller in het leven te staan.
Kleine reminders helpen je om telkens weer aandachtsvol aanwezig te zijn in alle dagelijkse bezigheden.

Elke cursus start met een persoonlijk, vrijblijvend intakegesprek waarin je kennis kunt maken met de trainer, je vragen kunt stellen, en aangeven waar jouw persoonlijke speerpunten liggen.
 

Ik meld mij aan voor de mindfulnesstraining

(of stuur een mailtje naar momentvanaandacht@gmail.com)

 
Wat is mindfulness?                            

Mindfulness leert je dat je mag zijn wie je bent en hoe je vanuit een heldere, bewuste aanwezigheid kunt functioneren, met minder stress en meer in evenwicht met jezelf. Je leert met een milde, open aandacht naar jezelf te kijken.

Tijdens de mindfulness-training leer je zien hoe je elke dag weer een hoop negatieve ballast meedraagt, die het leven soms zwaar en ingewikkeld maken. Hoe je gedachten in toenemende mate je leven beheersen. Je leert hoe je hiermee om kunt gaan door te leven in het moment, het enige moment dat je werkelijk hebt. Hierdoor kun je je weer vrijer voelen en creatiever en krijg je meer zelfvertrouwen.

In de 8-weekse cursus leer je je de technieken van mindfulness eigen maken. Je krijgt instructie tijdens de cursusavonden of -ochtenden. Daarnaast worden de oefeningen ondersteund met digitale, ingesproken meditaties en cursusmateriaal voor thuis. Kleine reminders helpen je om dagelijks 'mindful aanwezig te zijn'. Deze 8-weekse MBSR-training is gebasserd op de oorspronkelijke, door Jon Kabat-Zin opgezette training voor Mindfulness-Based-Stress-Reduction.