Wat is mindfulness

Mindfulness is zo eenvoudig als het klinkt. Leven in het hier en nu. Het mooie is dat je dit kunt leren. De training helpt je 'herinneren' hoe het was om aandacht te geven aan het moment, zoals kinderen dat kunnen. Als je in het nu bent, is er minder ruimte voor het gepieker over toekomst en verleden.

Mindfulness werkt met verschillende meditatietechnieken. Je leert om deze technieken te integreren in je dagelijkse leven. Zo kun je beter omgaan met stress, pijn en chronische klachten. Het is een praktische, vriendelijke methode, geen zweverig gedoe en geen therapie.

Mindfulness vindt zijn oorsprong in Boeddhistische meditatietechnieken. Dr. Jon Kabat-Zin ontwikkelde een trainingsprogramma, "Mindfulness Based Stress Reduction" (MBSR), bestemd voor iedereen, gezond of niet, die wil groeien naar een hoger niveau van gezondheid en welbevinden. Het programma is gebaseerd op onze natuurlijke talenten om aandacht te schenken, bewust in het hier en nu te leven en tot inzicht te komen. Het helpt je om nieuwe vormen van beheersing en wijsheid in je dagelijks leven te ontwikkelen.

Ik meld mij aan voor de mindfulnesstraining in september 2019 

(of stuur een mailtje naar momentvanaandacht@gmail.com)

 
De 8-weekse mindfulness-training

De training duurt 8 weken, ruim 2 uur per week. Het is een ervaringsgerichte training waarin alle oefeningen en meditaties tijdens de avond worden doorgenomen en besproken. Het is daarnaast de bedoeling dat je elke dag verschillende oefeningen thuis doet. Veel oefeningen zijn geïntegreerd in je dagelijkse leven.

Mindfulness is niet moeilijk, het kan door iedereen geleerd worden. Dat wil niet zeggen dat je er niets voor hoeft te doen. Zoals alles in het leven moet je je ook dit eigen maken door te oefenen. Net zoals fietsen en zwemmen. Dat leer je ook niet door er over te lezen.
Tijdens de cursus maak je daarom zes dagen per week 30 tot 45 minuten vrij om je oefeningen te doen.

Je krijgt digitaal toegang tot de ingesproken meditaties om thuis zelf te kunnen oefenen.
Een cursusboek helpt je stapsgewijs, met oefeningen voor elke week, om aandachtsvoller in het leven te staan.
Kleine reminders helpen je om telkens weer aandachtsvol aanwezig te zijn in alle dagelijkse bezigheden.

Elke cursus start met een persoonlijk, vrijblijvend intakegesprek waarin je kennis kunt maken met de trainer, je vragen kunt stellen, en aangeven waar jouw persoonlijke speerpunten liggen.

 
"You can not stop the waves, but you can learn to surf"

Ik wil graag meer informatie