Wereld Yoga Dag 2011

Wereld Yoga Dag 2011

Op zondag 30 januari 2011 van 11.00 uur tot 13.00 uur kun je mee doen met de Wereld Yoga Dag. Dit is een dag waarbij alle yogascholen en alle yogadocenten worden uitgenodigd om hun deuren open te zetten en om overal op hetzelfde tijdstip bezig te zijn met yoga. Over de hele wereld, in meer dan veertig landen doen yogascholen en individuele mensen hieraan mee.

Yoga-estafette
In alle landen wordt dezelfde plaatselijke tijd aangehouden. Zo ontstaat een wereldwijde yoga-estafette, waarbij yogi’s elkaar in verschillende tijdzones opvolgen. De gedachte is om de zo ontstane positieve energie te bundelen en uit te zenden over de hele wereld. Allemaal zijn we op dat ene tijdstip met hetzelfde bezig. Even zijn we allemaal één geest en één gedachte en dat zorgt voor een enorme, wereldwijde verbondenheid.’ Met Wereld Yoga Dag zijn al die landen even één.’

Het goede doel
Op deze yogadag wordt geld ingezameld en bewustwording gecreëerd voor een vooraf gekozen goed doel. De opbrengst wordt dit jaar geschonken aan UNICEF. Het centrale thema voor de dag is dat voor elk levend wezen veilig drinkwater beschikbaar dient te zijn. De inspanningen van UNICEF voor watervoorzieningen voor iedereen worden ondersteund. De focus ligt op Ethiopië. Dit jaar heeft de U.N. Human Rights Council bevestigd dat veilig drinkwater voor elk mens een recht is.

Ook bij Yogamoment
Ik wil jullie graag uitnodigen om mee te doen. Op zondag 30 januari staan de deuren in de Brugstraat in Arnhem voor jullie open. Je bent vanaf 10.45 uur welkom. We gaan twee uur lang afwisselend aan de slag met yogaoefeningen, ontspanning en meditatie. Een heerlijke manier om je zondag te besteden. Neem een yogamatje en een (hand)doek voor jezelf mee en voldoende warme kleren voor de ontspanningsmomenten. Neem daarnaast ook een flesje water voor jezelf mee.
Na afloop kun je, als je dat wilt, een kopje thee meedrinken.
Ik wil je vragen om deze dag te ondersteunen met een vrijwillige bijdrage die ik zal overmaken aan de organisatie. Je kunt het geld meenemen voor in de 'hoge hoed' of het geld overmaken op mijn rekening onder vermelding "Wereld Yoga Dag'.
Alle schenkingen worden gedoneerd aan UNICEF.

Doe mee en meld je hier aan!
http://www.worldyogaday.net/cms/index.php