Inspiratie

Meditatie helpt ons brein ontstressen

Er is momenteel veel neurowetenschappelijk onderzoek naar de relaties tussen mindfulness en de ontwikkeling in de hersenen. Recent onderzoek toont aan dat er een positieve relatie is tussen o.a. mediatie en het verwerken van stress in ons brein. En mooier nog: de neurowetenschap leert ons dat we onze hersenen ten positieve kunnen beïnvloeden.

Lees meer over onze hersenen

Meditatie

" Meditatie is geen ander woord voor ontspanning. We zouden kunnen zeggen dat meditatie eigenlijk een manier is om te zijn die past bij de situatie waarin je jezelf bevindt, op welk moment dan ook."

door Jon Kabat-Zinn

Lees meer over meditatie

Ruimte in je hart

Hoeveel ruimte is er in je hart
voor een leven met imperfectie?
Voor jezelf zoals je bent...

Onbevooroordeeld

Een prachtig bericht over onbevooroordeelde vriendschap tussen kinderen. Een mooi statement dat onverdraagzaamheid iets is waarmee we niet zijn geboren, maar wat we aanleren. Lees hoe dit jongetje hetzelfde kapsel wil als zijn vriend, want:

"dan kan de juf ons niet meer uit elkaar houden"

Lees het hele verhaal

Jon Kabat-Zin Mindfulness

Jon Kabat-Zinn ontwikkelde meer dan 30 jaar geleden een training, die nu, in 2017 nog steeds een groeiend aantal mensen inspireert. Die helpt om met meer aandacht en minder stress de waardevolle inhoud van het leven zelf te ervaren.
Als je van hemzelf wilt horen wat mindfulness betekent, dan kun je hier luisteren en kijken naar een korte introductie over mindfulness én over de laatste ontwikkelingen binnen de wetenschap over meditatie.
Jon Kabat-Zinn - YouTube

Loslaten

Om te ontvangen moet je eerst je hand openen

Bron: Lao Tse
Mindfulness-De-Reis-Mary-Oliver

Mary Oliver's gedichten zijn kleine pareltjes. Op 14-jarige leeftijd begon ze te schrijven en binnen de mindfulnesstrainingen nemen haar gedichten een bijzondere plek in.
Ze won de 'National Book Award' en 'the Pulitzer Prize'. The New York Times omschreef haar als "far and away, this country's best-selling poet.
Ik deel graag een van deze mooie gedichten met je

Het verhaal van Jip ver kanker

Een paar weken terug las ik het verhaal van Jip in de krant. Het deed me denken aan het gedicht van Rumi, dat we lezen in de mindfulnesstraining in week 5. Een uitnodiging om alles wat het leven je biedt met een open instelling tegemoet te treden. Lees hier het aangrijpende en hartverwarmende verhaal van Jip.
 
"Kanker is een cadeau". (De titel van zijn boek)
 

Mindfulness

"You can not stop the waves, but you can learn to surf"

Bron: Swami Satchitananda

Vriendelijkheid is de gouden schakel die de wereld bijeen houdt

Bron: Johann Wolfgang von Goethe

Pagina's